Aktivity školy

          • Klenoty medzi hotelmi vo Vysokých Tatrách

          • Študenti tretieho a piateho ročníka v pondelok 10. októbra navštívili hotel Bellevue  v Starom Smokovci a Grand Hotel Praha v Tatranskej Lomnici. Ide o klenoty medzi hotelmi. Hotel Bellevue je kongresovým hotelom a Grand Hotel rodinným. Manažéri ukázali žiakom to najlepšie, čo môžu ponúknuť hosťom, od hotelových izieb, cez odbytové strediská a doplnkové služby. Kongresová hala o kapacite viac ako 500 miest s kompletným vybavením, slovenská reštaurácia, squash, bowling, wellness centrum a iné služby sú lákadlom pre kongresových hostí hotela Bellevue. Naopak budova zo začiatku 20.storočia, izby s nádychom histórie, wellness centrum na streche, mladomanželský apartmán sú skvostom Grand Hotela. A toto všetko mali možnosť vidieť žiaci na exkurzii v týchto hoteloch. Veríme, že získané informácie využijú v ďalšom štúdiu na našej škole.

          • Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu

          • V dňoch 11. 09. - 17. 09. 2022  sa na našej škole realizoval projekt pod názvom Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu, ktorý bol spolufinancovaný Európskym sociálnym fondom.

            10 našich a 10 poľských študentov sa zdokonaľovalo v oblastiach gastronómie, počítačovej techniky, histórie, spevu, hudby a tanca. Spoločne sme sa zúčastnili aj na hodine anglického jazyka a geografie.

            Naši žiaci pripravili jedlá z tradičnej kuchyne Hornozemplínského regiónu a poľskí študenti nám  predstavili Kujawský  región. Po odbornej stránke nás usmernila pani učiteľka Viera Pencáková a pani učiteľka Justyna Kopezynska. Pripravovali sme tatarčané pirohy, demikát, pohánkové rizoto, lievance s tvarohom, kačací vývar s mäsom a rezancami, pečenú kačicu, dusenú červenú kapustu, zemiakové lokše, kapustnicu a rôzne druhy šalátov a nátierok. Pod vedením pána učiteľa Eugena Kudzeja sme z uvedených jedál zostavili online kuchársku knihu.

            Už prvý deň sme sa zoznamovali netradičnou formou. Balóny  označené našimi menami rozhodli, s kým strávime nasledujúci týždeň. V poludňajších hodinách sme s úsmevom na tvári a s plnými bruškami spoznávali naše i poľské tradície, spoločne sme navštívili naše pamiatky.

            Samozrejme, nemohla chýbať hodina telesnej výchovy, prezentácia o bylinkách, správnom  skladovaní potravín a zdravom životnom štýle. Zábavou boli hodiny tanca a spevu. Celý program sme ukončili galavečerom.

            Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť na tomto projekte a získať tak cenné skúsenosti  a nezabudnuteľné zážitky a priateľstvá.   

          • Slávnostné odovzdávanie stužiek študentom V. AH

          • Je to už skoro 5 rokov, čo 22 párov nôh s roztrasenými kolenami prekročilo brány Hotelovej akadémie v Humennom. 22 prváčikov, ktorí nesmelo blúdili po chodbách a beznádejne hľadali učebne číslo 103 alebo 413. Za tie roky sa z nesmelých prváčikov stali legendárni piataci. Piataci, ktorí si  23. septembra 2022 prevzali v humenskom kaštieli  z rúk triednej učiteľky  Jany Baníkovej zelené stužky. Zelená stužka je dlhé roky symbolom nadeje a blížiacich sa maturít. V tento slávnostný deň ich okrem povzbudivých slov triednej učiteľky potešili aj úprimné slová pani riaditeľky Mariany Chudíkovej. Osobitný príhovor za kolektív V. AH mala žiačka Simona Babinská, ktorá sa v príhovore poďakovala hlavne triednej učiteľke za jej toleranciu a obetu. Počas týchto slov si uvedomili,  že koniec tejto životnej etapy sa blíži svetelnou rýchlosťou. Po odovzdaní stužiek sa celý sprievod maturantov a pozvaných hostí presunul na slávnostný obed  do hotela Merrys.

                                                                                                                    Simona Babinská, V. AH

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
        • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
        • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
        • IČO: 17078393
        • DIČ: 2021217231
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje