Aktivity školy

          • Po dvoch rokoch hoteláci opäť na lyžiarskom kurze

          • V tomto školskom roku,, sa opäť študenti Hotelovej akadémie v Humennom zúčastnili Lyžiarskeho kurzu. V prvom termíne to boli žiaci druhého ročníka, ktorí sa už na tradičnom mieste, v lyžiarskom stredisku Drienica,  naučili lyžovať či na najdlhšej sedačkovej lanovke na Slovensku obzreli lyžiarske svahy na kopci Lysá, oddychovali vo wellnese a samozrejme spoločne trávili čas večer, po lýžovačke.

            Pozrite si pár fotografií, či prečítajte si názor Janky z II.AH.

            Lyžiarsky výcvik bol super veľmi som si ho užila bolo aj veľa bolesti v nohách a tresty za meškanie na obedy ale všetko sa dalo zvládnuť keď sa chcelo, bolo veľa srandy a zábavy po večeroch. Naučila som sa lyžovať tak aby som dokázala zjazdiť dole bez pádu.

            ek

          • Deň sv. Valentína

          • Odborná učebňa techniky obsluhy na 9. poschodí sa vo štvrtok 16. 02. 2023 stala miestnosťou, kde sa konal cvičný banket IV. AH triedy pri príležitosti dňa sv. Valentína. Študenti si pozvali svojich rodičov, najmä mamky, ktorým chceli ukázať svoje zručnosti nielen pri príprave banketového menu, ale aj pri obsluhe. Tak rodičia mali možnosť vidieť, čo sa doteraz na škole naučili. Parmezánový košíček s brokolicovo-kuracím šalátom, hovädzí vývar, bravčová panenka s plnenými zemiakmi a  grilovanou zeleninou alebo pavlovky boli gastronomickým zážitkom pre všetkých pozvaných.

          • Pozvánka na triedne schôdze rodičovského združenia

          • Pozývam Vás na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa budú
            konať dňa

            24.01. 2023, v čase od 15.00 do 16.30 hod. .

            Triedne schôdze sa budú konať formou konzultácií v jednotlivých triedach
            v čase od 15.00 do 16.30.  

            Ing. Mariana Chudíková
            riaditeľka školy
          • MILÍ DEVIATACI, ROZHODNITE SA SPRÁVNE!

          • Možno aj Vy uvažujete o svojej budúcnosti. Rozhodujete sa na akú strednú školu študovať. Možno informácie získané z prezentačného videá Hotelovej akadémie v Humennom, Vám pomôžu sa správne rozhodnúť.

          • Hoteláci zvíťazili v pokrovom turnaji

          • V piatok,  16.12.2022,  Stredná odborná škola technická v Humennom  usporiadala pokrový turnaj,  v ktorom sa zúčastnili 4 naši štvrtáci. Rastislav Andrejkulič a Dávid Kunáš vypadli v 1. kole. Tomáš Štec a Dávid Kofira sa prebojovali cez 2. kolo a dostali sa tak do finále. Celý turnaj následne vyhral štvrták Tomáš Štec,  ktorý vo všetkých kolách skončil na 1. mieste a jeho spolužiak Dávid Kofira bol druhý.

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 8. 12. 2022 sa na pôde Hotelovej akadémie v Humennom uskutočnil Deň otvorených dverí  pre žiakov ZŠ, rodičov, výchovných poradcov a širokú verejnosť.

            V priestoroch školskej jedálne a školskej reštaurácie Siesta prezentovali naši žiaci svoje odborné zručnosti v porciovaní a flambovaní ovocia, v príprave miešaných nealkoholických nápojov. Žiaci nižších ročníkov ukázali svoju zručnosť v skladaní obrúskov. Starší žiaci zase prezentovali výrobky školskej firmy – chuťovky a maškrty, ktoré mali možnosť návštevníci aj ochutnať. Mnohých zaujala aj príležitosť vyskúšať si zdobenie perníkov. Naši žiaci im to ochotne ukázali. Oči návštevníkov sa mohli pokochať nádhernými slávnostnými tabuľami, ktoré lemovali vchod do školskej jedálne.

            Spestrením dňa bola súťaž žiakov školy v príprave vianočnej kapustnice, ktorá sa konala v priestoroch školskej jedálne. Každý mohol ochutnať hneď niekoľko druhov a zároveň za tú najlepšiu zahlasovať.

            Zaujímavá bola prezentácia zahraničnej praxe žiakov školy na Cypre, v Grécku, v Nemecku a Švajčiarsku, kde sa žiaci pravidelne zúčastňujú už niekoľko rokov a prezentácie z odborných exkurzií v hoteloch.

            Ďakujeme organizátorom Dňa otvorených dverí za prípravu a zrealizovanie podujatia.

            Zároveň ďakujeme všetkým návštevníkom za účasť a veríme, že sa vám u nás páčilo.

          • Aj tento rok prišiel Mikuláš...

          • V utorok,  06. 12. 2022,  nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada.  Všetci sa tešili na vzácnu návštevu pána s bielou bradou. Síce prišiel bez snehu a bez koča, ale zato s čertíkmi, anjelom a s plným batohom dobrôt pre každého. Ale sladkú odmenu dostali len tí, ktorí Mikulášovi predniesli básničku alebo zaspievali pesničku. Nálada bola úžasná, batoh s dobrotami od Mikuláša ostal prázdny a Mikuláš sa s nami milo rozlúčil, Ale sľúbil, že sa o rok opäť vráti.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Už tretí rok sa žiaci našej školy zapojili do akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Žiaci I. AH a II. BH pod vedením pani učiteľky Moniky Krídlovej dokázali, že v tento predvianočný čas dokážu myslieť nielen na seba, ale aj na druhých. Naplnili krabice od topánok maličkosťami. A tak niečo sladké, slané, voňavé, mäkké a teplé určite poteší niekoho v domove sociálnych služieb.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 14.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku.Tešili sme sa záujmu našich žiakov,ktorých sa zúčastnilo v súťaži 18.Súťažili v dvoch kategóriách 2A a 2B.Svoje vedomosti a jazykové zručnosti si overili v teste,ktorý pozostával z počúvania,čítania,používania jazyka a ústneho prejavu.V kategórii 2A sa umiestnili:

            1.Patrícia Pacolová II.BH

            2.Katarína Marcinová II.AH

            3.Fareeda Dilmohamed I.AH

            V kategórii 2.B

            1.Spencer Macinský V.AH

            2.Ján Bardelčik III.A

            3.Slávka Lisá III.AH

            Víťazom srdečne blahoželáme a žiaci ,ktorí sa umiestnili na prvom mieste vo svojej kategórii, nás budú reprezentovať dňa 19.1.2023 na okresnom kole.

            Prajeme veľa úspechov a šťastia.

          • Zelené stužky pre našich štvrtákov

          • Piatok, 2. decembra, bol slávnostným dňom pre našich štvrtákov. V humenskom kaštieli sa zúčastnili slávnostného odovzdávania maturitných stužiek. Po krátkom kultúrnom programe im triedny učiteľ Eugen Kudzej pripol zelenú stužku ako symbol dospelosti. Žiakom sa prihovorila riaditeľka školy Ing. Mariana Chudíková. Pripomenula im zodpovednosť, ktorú majú nielen voči sebe, ale aj rodičom a učiteľom. Súčasne im popriala veľa šťastia nielen pri zelenom stole, ale aj v ich v ďalšom živote. Po tejto oficiálnej časti potom nasledoval slávnostný obed v hoteli Alibaba.

          • Deň otvorených dverí – Mikulášska párty

          • Pozvánka

            Hotelová akadémia v Humennom pozýva žiakov, rodičov a výchovných poradcov na Deň otvorených dverí – Mikulášsku párty, dňa 8. decembra 2022 od 10. 00 do 13.00 hod. v budove školy.

             

            Žiakov a rodičov čaká prezentácia študijného odboru a veľa zaujímavých aktivít.

            Neváhajte, príďte sa pozrieť a možno získate informácie, ktoré Vám pomôžu správne sa rozhodnúť.

            Tešíme sa na Vás!
            Pozvanka_DOD.pdf

          • Podpora finančnej gramotnosti na hotelovke

          • Minulý týždeň sa na našej škole niesol v duchu financií. Realizovali sa aktivity na podporu finančnej gramotnosti. Triedy III. AH a III. A pod vedením p. Maleša si „zahrali“ hru Finančná sloboda. Ide o finančné plánovanie fiktivnej rodiny. Hráči – členovia rodiny uzatvárajú finančné produkty a čelia rôznym nástrahám z reálneho života. Takto sa študenti naučili a pochopili základné princípy fungovania finančných produktov.

            Naši štvrtáci a piataci boli prihlásení do projektu VR Generation za podpory Tatrabanky. Projekt pozostával z  edukatívnej časti rozdelenej do siedmich kapitol, ktoré museli študenti absolvovať. V závere bol pre žiakov pripravený krátky test, ktorým si overili získané vedomosti.

            Vieme, že vedomosti z finančnej gramotnosti, sú potrebné nielen pri štúdiu na našej škole, ale hlavne v každodennom živote. Takže takéto aktivity plánujeme realizovať aj v budúcnosti.

          • Imatrikulácia prvákov

          • Utorok, 15. novembra, bol dňom kedy naši prváci boli prijatí medzi hotelákov. Imatrikuláciu pre nich zorganizovali žiaci III. AH. Na deviatom poschodí vyzdobili miestnosť a pripravili pre nich úlohy, ktoré museli absolvovať, napr. lovenie jabĺk ústami z vody, čistenie a krájanie cibule, miešanie „originálnych drinkov“, ktoré obsahovali horčicu, olej, ocot, paradajkovú šťavu a pod. Nevyhli sa ani maľovaniu na tvár a to zubnou pastou a múkou. Po povinných súťažiach nasledovala zábava v podobe stoličkového tanca. V závere museli všetci prváci zložiť sľub prvákov, ktorý znel takto:

            Ja prvák sľubujem vám, že na hodinách pozor dám.

            Pripravím sa riadne, desiatu zjem každopádne.

            Písmenká a čísla úhľadne napíšem perom a nakloním ich vždy správnym smerom.

            Pravidlá slušného správania dodržím vždy a rád.

            Ak chcem byť s triednou kamarát, usilovať sa budem zvládnuť to sám.

            Sľubujem, že každé ráno pomôžem školníkovi pokosiť trávu a vrátničke spravím kávu.

            Sľubujem, že starším spolužiakom vždy podržím dvere, nech sa nikto .....

            TAK NA SVOJU PRVÁCKU ČESŤ PRISAHÁM!

             

            Takže, naši milí prváci, nezabudnite...

          • Zaujímavé expozície Vihorlatského múzea

          • Študenti prvého až štvrtého ročníka našej školy sa zúčastnili zaujímavých expozícii  vo Vihorlatskom múzeu v Humennom. Spoznali krásy prírody Horného Zemplína, rozšírili si poznatky z histórie a zo spôsobu života dobovej šľachty. Pri expozícii zo stavebnice Merkur sa vrátili o niekoľko rokov späť – do svojho detstva. Aj keď s touto stavebnicou sa hrali skôr rodičia študentov, určite boli prekvapení, čo všetko sa dá z nej vytvoriť.

          • Exkurzia v Múzeu vín

          • Triedy II. AH a II. BH  sa 9. novembra  2022 zúčastnili na exkurzii v Múzeu vín v Prešove. V historických priestoroch, 500 – ročných pivníc pod radnicou mesta Prešov, sa nachádza raj pre milovníkov vína. Expozíciu tvoria najmä fľašové vína zo všetkých kútov sveta.

             Žiaci si doplnili svoje poznatky z techniky obsluhy o postupy pri výrobe vína, jeho označovaní a správnom skladovaní. Odborný výklad bol obohatený aj o históriu najznámejšej oblasti u nás – tokajskej vinárskej oblasti.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          •     Aj v školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do celoslovenského projektu  Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý  už  11. rok  pre stredné školy organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Tohtoročná téma znela: Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto...

                Na projekte sa zúčastnilo 30 žiakov našej školy. Cieľom projektu je podporiť  záujem o čítanie aj prostredníctvom výmeny záložiek medzi školami a aby čas strávený s knihou sa stal rovnako príťažlivý ako moderné voľnočasové aktivity. V tomto ročníku nám bola pridelená partnerská škola - Obchodná akadémia v Košiciach. Od žiakov partnerskej školy sme dostali nielen záložky, ale aj malé darčeky, ktoré nás veľmi potešili.

            Pozrite si ukážky najkrajších prác našich žiakov a žiakov partnerskej školy.

                 Ďakujeme všetkým zúčastneným a prajeme veľa krásnych čitateľských zážitkov.

             

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje