Aktivity školy

          • Klenoty medzi hotelmi vo Vysokých Tatrách

          • Študenti tretieho a piateho ročníka v pondelok 10. októbra navštívili hotel Bellevue  v Starom Smokovci a Grand Hotel Praha v Tatranskej Lomnici. Ide o klenoty medzi hotelmi. Hotel Bellevue je kongresovým hotelom a Grand Hotel rodinným. Manažéri ukázali žiakom to najlepšie, čo môžu ponúknuť hosťom, od hotelových izieb, cez odbytové strediská a doplnkové služby. Kongresová hala o kapacite viac ako 500 miest s kompletným vybavením, slovenská reštaurácia, squash, bowling, wellness centrum a iné služby sú lákadlom pre kongresových hostí hotela Bellevue. Naopak budova zo začiatku 20.storočia, izby s nádychom histórie, wellness centrum na streche, mladomanželský apartmán sú skvostom Grand Hotela. A toto všetko mali možnosť vidieť žiaci na exkurzii v týchto hoteloch. Veríme, že získané informácie využijú v ďalšom štúdiu na našej škole.

          • Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu

          • V dňoch 11. 09. - 17. 09. 2022  sa na našej škole realizoval projekt pod názvom Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu, ktorý bol spolufinancovaný Európskym sociálnym fondom.

            10 našich a 10 poľských študentov sa zdokonaľovalo v oblastiach gastronómie, počítačovej techniky, histórie, spevu, hudby a tanca. Spoločne sme sa zúčastnili aj na hodine anglického jazyka a geografie.

            Naši žiaci pripravili jedlá z tradičnej kuchyne Hornozemplínského regiónu a poľskí študenti nám  predstavili Kujawský  región. Po odbornej stránke nás usmernila pani učiteľka Viera Pencáková a pani učiteľka Justyna Kopezynska. Pripravovali sme tatarčané pirohy, demikát, pohánkové rizoto, lievance s tvarohom, kačací vývar s mäsom a rezancami, pečenú kačicu, dusenú červenú kapustu, zemiakové lokše, kapustnicu a rôzne druhy šalátov a nátierok. Pod vedením pána učiteľa Eugena Kudzeja sme z uvedených jedál zostavili online kuchársku knihu.

            Už prvý deň sme sa zoznamovali netradičnou formou. Balóny  označené našimi menami rozhodli, s kým strávime nasledujúci týždeň. V poludňajších hodinách sme s úsmevom na tvári a s plnými bruškami spoznávali naše i poľské tradície, spoločne sme navštívili naše pamiatky.

            Samozrejme, nemohla chýbať hodina telesnej výchovy, prezentácia o bylinkách, správnom  skladovaní potravín a zdravom životnom štýle. Zábavou boli hodiny tanca a spevu. Celý program sme ukončili galavečerom.

            Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť na tomto projekte a získať tak cenné skúsenosti  a nezabudnuteľné zážitky a priateľstvá.   

          • Slávnostné odovzdávanie stužiek študentom V. AH

          • Je to už skoro 5 rokov, čo 22 párov nôh s roztrasenými kolenami prekročilo brány Hotelovej akadémie v Humennom. 22 prváčikov, ktorí nesmelo blúdili po chodbách a beznádejne hľadali učebne číslo 103 alebo 413. Za tie roky sa z nesmelých prváčikov stali legendárni piataci. Piataci, ktorí si  23. septembra 2022 prevzali v humenskom kaštieli  z rúk triednej učiteľky  Jany Baníkovej zelené stužky. Zelená stužka je dlhé roky symbolom nadeje a blížiacich sa maturít. V tento slávnostný deň ich okrem povzbudivých slov triednej učiteľky potešili aj úprimné slová pani riaditeľky Mariany Chudíkovej. Osobitný príhovor za kolektív V. AH mala žiačka Simona Babinská, ktorá sa v príhovore poďakovala hlavne triednej učiteľke za jej toleranciu a obetu. Počas týchto slov si uvedomili,  že koniec tejto životnej etapy sa blíži svetelnou rýchlosťou. Po odovzdaní stužiek sa celý sprievod maturantov a pozvaných hostí presunul na slávnostný obed  do hotela Merrys.

                                                                                                                    Simona Babinská, V. AH

          • Návšteva pamätných miest boja proti fašizmu "Realizované s finančnou podporou mesta Humenné"

          • Dňa 31. 08. 2022  sa zamestnanci našej školy zúčastnili ďalšej spoločnej aktivity, ktorej zámerom bola návšteva pamätných miest boja proti fašizmu, a to návšteva obcí Kalinov,  Medzilaborce, Čertižné a Habura. Spoločne sme si obzreli miesta, kde sú uložené ľudské ostatky vojnových obetí, miesta, ktoré pripomínajú udalosti 1. a 2. svetovej vojny.  Prehliadkou unikátneho typu pamiatok sme si pripomenuli skutočnosti - za akú cenu bola vykúpená naša sloboda a pripomenuli sme si tých, ktorí bojovali za slobodu nás všetkých.

          • Krásy nášho regiónu - Spoznávajme náš región "Realizované s finančnou podporou mesta Humenné."

          • Dňa 01. 07. 2022 sa zamestnanci Hotelovej akadémie v Humennom zúčastnili spoločnej aktivity, ktorej zámerom bolo lepšie spoznanie svojho regiónu. Cieľom ich putovania bola obec Zemplínske Hámre. Pri svojom putovaní  sa zamerali na históriu baníctva a železiarstva vo Vihorlatských vrchoch, na prezentáciu ľudovej architektúry, poľnohospodárstva a ľudových remesiel. Svoj čas spoločne strávili aj v gastronomickom zariadení penzión Luki a v športovo-rekreačnom areáli Barnova rika. Ukázanie tejto alternatívy - vidieckeho cestovného ruchu, by mali zamestnanci následne prenášať do svojej pedagogickej praxe a oboznamovať s nimi aj žiakov školy.

            Túto aktivitu sme zrealizovali vďaka poskytnutej dotácii z rozpočtu mesta Humenné na rok 2022.

          • BOLI SME ÚSPEŠNÍ

          • V mesiacoch január až jún sa na našej škole realizoval projekt „Spolu úspešnejší 2“. Cieľom projektu bolo upevnenie a systematizácia teoretických vedomostí žiakov piateho ročníka a rozvoj praktických zručností žiakov tretieho a štvrtého ročníka v odbore hotelová akadémia.

            Piataci využili získané vedomosti pri príprave na ústnu formu teoretickej časti maturitnej skúšky, ktorú zvládli. A tak po dvoch pandemických rokoch si mohli vyskúšať praktickú aplikáciu svojich vedomostí pred maturitnou komisiou. Veríme, že splnili nielen svoje očakávania, ale i očakávania svojich rodičov a vyučujúcich.

            Naši tretiaci a štvrtáci mali možnosť najprv precvičiť prípravu jedál teplej i studenej kuchyne, dezertov, flambovanie i miešanie nápojov. Svoje praktické i manažérske schopnosti si overili pri realizácie cvičného rautu, tretiaci pre štvrtákov a štvrtáci pre tretiakov.

            Niektoré pokrmy boli pripravené takmer na profesionálnej úrovni, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani vyučený kuchár.

            Cieľ projektu bol splnený a hoteláci sa stali úspešní!

          • Výsledková listina prijímacieho konania v študijnom odbore 6323 K hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023 - 2. kolo - 21. 06. 2022

          • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné    
                       
                   Výsledková listina prijímacieho konania - 2. kolo    
            v študijnom odbore 6323 K  hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023
                       
            Prijatí:        
            P. č. Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS    
            1. 51 121 úspešne    
            2. 52 92 úspešne    
            3. 54 67 úspešne    
            4. 53 46 úspešne    
                       
            V Humennom dňa 21. 06. 2022      
                       
                  Ing. Mariana Chudíková  
                            riaditeľka školy    
          • Záverečná...

          • Dňa  3. 6. 2022 sa konalo tradičné slávnostné vyradenie absolventov študijného odboru hotelová akadémia. 23 úspešných absolventov si z rúk triedneho učiteľa PaedDr. Eugena Kudzeja prevzalo maturitné vysvedčenie a výučný list. Úspešným absolventom sa prihovorila riaditeľka školy Ing. Mariana Chudíková. Za výborné študijné výsledky a reprezentáciu školy boli ocenení Viktor Bubnáš a Dominika Petrová. V krátkom príhovore sa všetkým pedagogickým pracovníkom poďakovala Dominika Petrová.

            Milí absolventi, týmto dňom ste vložili posledný kamienok do mozaiky dní, ktoré ste prežili na tejto škole. Veríme, že prevahu majú tie radostné. Dnes sa pre vás začína niečo nové. Držíme vám palce, aby každého z vás sprevádzalo šťastie a úspech.

          • Súťaž praktických zručností na odbornom výcviku

          • V mesiaci máj si žiaci v odbore čašník, servírka na odbornom výcviku overovali a upevňovali získané zručnosti v súťaži.

            Žiaci II. A súťažili v dvoch disciplínach:

            1. disciplína: skladanie platených obrúskov

            2. disciplína: nalievanie nápojov 

            V prvej disciplíne sa hodnotila najmä technika a zručnosť pri skladaní obrúskov, v druhej disciplíne presnosť, správnosť odmerania a použitie vhodného pohára z vopred pripraveného inventáru. Najviac zručnosti preukázala Alžbeta Mitrová.

            Žiaci III. A súťažili v dvoch disciplínach:

            1. disciplína: porciovanie ovocia

            2. disciplína: príprava slávnostnej tabule k Dňu matiek

            Hodnotilasa príprava pracoviska, postup pri porciovaní, ale aj samostatná činnosť a zručnosť žiakov pri práci. Druhá disciplína bola o čosi náročnejšia, kde žiaci museli preukázať okrem zručností aj estetické cítenie, kreativitu či zmysel pre krásu.

            V prvej disciplíne bol najlepší Mikuláš Vít Charitun a v druhej disciplíne najväčšiu kreativitu preukázali Klaudia Maďariková a Fatima Kašová.

            Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Výsledková listina prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 - 1. kolo

          • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné  
                     
                   Výsledková listina prijímacieho konania - 1. kolo  
            v študijnom odbore 6323 K  hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023
                     
            Prijatí:      
            P. č. Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS  
            1. 9 176,00 úspešne  
            2. 1 164,00 úspešne  
            3. 14 150,00 úspešne  
            4. 5 150,00 úspešne  
            5. 10 144,00 úspešne  
            6. 4 143,00 úspešne  
            7. 32 142,00 úspešne  
            8. 6 134,00 úspešne  
            9. 7 133,00 úspešne  
            10. 20 133,00 úspešne  
            11. 16 127,00 úspešne  
            12. 2 125,50 úspešne  
            13. 15 125,50 úspešne  
            14. 44 125,00 úspešne  
            15. 30 122,00 úspešne  
            16. 17 115,00 úspešne  
            17. 18 115,00 úspešne  
            18. 26 112,00 úspešne  
            19. 13 111,50 úspešne  
            20. 19 110,50 úspešne  
            21. 40 108,00 úspešne  
            22. 35 108,00 úspešne  
            23. 11 108,00 úspešne  
            24. 41 106,00 úspešne  
            25. 8 106,00 úspešne  
            26. 3 104,50 úspešne  
            27. 12 102,00 úspešne  
            28. 23 101,00 úspešne  
            29. 47 98,00 úspešne  
            30. 39 98,00 úspešne  
            31. 31 95,00 úspešne  
            32. 46 91,00 úspešne  
                     
            Neprijatí pre nedostatok miesta:    
            P. č. Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS  
            33. 28 86,00 úspešne  
            34. 50 78,00 úspešne  
            35. 22 77,00 úspešne  
            36. 49 74,00 úspešne  
            37. 29 72,00 úspešne  
            38. 36 72,00 úspešne  
            39. 38 69,00 úspešne  
            40. 48 69,00 úspešne  
            41. 34 63,00 úspešne  
            42. 27 59,00 úspešne  
            43. 45 58,00 úspešne  
            44. 21 58,00 úspešne  
            45. 37 55,00 úspešne  
            46. 33 51,00 úspešne  
            47. 25 46,00 úspešne  
                     
            Neprijatí pre nesplnenie kritérií:    
            P. č. Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS  
            48. 24 37,00 neúspešne  
            49. 43 0,00 neúspešne  
                     
            V Humennom dňa 18. 05. 2022    
                     
                Ing. Mariana Chudíková  
                          riaditeľka školy  
                     
          • ”Dary Ziemi Kujawskiej i obwodu Górnozemplińskiego - zasmakuj w tradycjach regionu”

          • Oznamujeme žiakom školy, že začíname s náborom kandidátov do projektu s názvom ”Dary Ziemi Kujawskiej i obwodu Górnozemplińskiego - zasmakuj w tradycjach regionu”, ktorý je realizovaný v rámci Nadnárodnej mobility študentov ( "Ponadnarodowej mobilności uczniów” - PO WER), spolufinancovaný Európskym sociálnym fondom. Cieľom tohto projektu je zvýšiť vzdelávacie, jazykové a digitálne kompetencie, ako aj ukázať potenciál žiakov v oblasti kultúrneho povedomia a prejavu kujavského regiónu (Poľsko) a regiónu horného Zemplína (Slovensko) vo vzťahu k tradíciám, jedlám, tancu a hudbe. Účastníci budú mať možnosť spolu s partnerskou školou prezentovať prvky národného dedičstva, poučiť svojich rovesníkov o kulinárskom umení, zlepšiť svoje pracovné zručnosti, posilniť medzinárodné vzťahy. Príchod účastníkov z partnerskej školy v Poľsku k nám je naplánovaný na 11. septembra tohto roku a pobyt potrvá 7 dní. Výber účastníkov prebehne podľa stanovených kritérií. Prihlášky do projetku je možné získať u riaditeľky školy. V najbližšom období sa uskutoční informačné stretnutie pre kandidátov projektu, o ktorom budeme vopred informovať.

          • Priebežná výsledková listina - náhradný termín 11. 05. 2022

          • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné      
                       
            Priebežná výsledková listina prijímacieho konania v náhradnom termíne
                v študijnom odbore 6323 K  hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023  
                       
            Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS      
            8 106 úspešne      
            24 37 neúspešne      
                       
            V Humennom dňa 11. 05. 2022      
                       
                Ing. Mariana Chudíková    
                       riaditeľka školy      
                       
                       
          • RECEPCIA „ŠŤASTIE V POHÁRI, ÚSMEV NA TVÁRI“

          • Dňa 28. apríla 2022 sa v priestoroch Hotelovej akadémie uskutočnila praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky. Žiaci V. AH si vylosovali slávnostnú recepciu, ktorú zorganizovali pod názvom „Šťastie v pohári, úsmev na tvári“. Ich úlohou bolo pripraviť nápadité jedlá a nápoje, zabezpečiť suroviny, propagáciu, či dokonca hľadať sponzorov a zabezpečiť predaj vstupeniek.

            Oficiálne sa recepcia začala slávnostným príhovorom hlavnej manažérky a riaditeľky školy Ing. Mariany Chudíkovej. Po príhovore nasledoval krátky program, v ktorom sa samozrejme miešali nápoje. Maturitná komisia počas celej akcie sledovala jej priebeh, aby mohla žiakov na jednotlivých pozíciách spravodlivo ohodnotiť.

            A tak mohli študenti zúročiť všetky svoje vedomosti a zručnosti, ktoré získali počas piatich rokoch štúdia na našej škole.

          • 2 % z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácií, ako je aj náš Neinvestičný fond Hotelovej akadémii v Humennom. Darovaním 2% z dane pomôžete našej škole skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a podporiť talentovaných a tvorivých žiakov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Viac na stránke školy v sekcii 2% dane.

          • Súťaž zručnosti 2022 I.AH,I.BH a II.AH

          •    V dňoch 01.04, 04.04 a 05.04 2022 sa konala triedna súťaž zručnosti žiakov v príprave pokrmov a mís na danú tému. Súťaže sa zúčastnili žiaci týchto tried:  I. AH, I.BH a II.AH. Úlohou žiakov druhého ročníka bolo pripraviť minútový pokrm a žiaci prvého ročníka pripravili rôzne variácie na tému veľkonočné sviatky. 
               Okrem odbornej hodnotiacej komisie sa hodnotili aj žiaci navzájom. A to hlavne kreativitu, zručnosť a chuť pripravovaných pokrmov. Rozhodovanie nebolo jednoduché, ale nakoniec sme sa zhodli na víťazoch.

            Výsledková listina :
            Trieda I. AH:

            1. miesto Roládová torta – N. Beslerová, V. Coganová  
            2. miesto Veľkonočná kraslica – T. Lisakovská, B. Popovičová
            3. miesto Veľkonočné kuriatka s parížskym šalátom – A. Grošík, L. Cina  

            Trieda I.BH:
            1. miesto  Veľkonočná obložená misa – G. Prochadzková, B. Sijanská
            2. miesto  Veľkonočná bábovka – M. Švehka
            3. miesto  Veľkonočné zajace – N. Bochinová, P. Pacolová 

            Trieda II.AH: 
            1. miesto  Kuracie mäso so šalátom a bagetkou – D. Tomáš,  A. Turcovský
            2. miesto  Kuracie medailóniky, mrkvové pyré – S. Lisá, N. Salaková 
            3. miesto  Kuracie kapsy so šunkou a hermelínom, hráškové pyré  – B. Belančátová, A. Smetanková                        

               Súťaž posunula žiakov v praktickej príprave a obohatila ich skúsenosti pri získavaní jednotlivých zručností. Tešíme sa na ďalší ročník.
             

          • EČ a PFIČ MS

          • Všetkým žiakom školy, ktorí  konajú EČ a PFIČ MS zo SJL a CJ prajeme ich úspešné zvládnutie. Veríme, že dnešný a zajtrajší deň zvládnete a postúpite o krok ďalej k úspešnému zakončeniu stredoškolského štúdia. My všetci vám držíme palce.

          • DEVIATACI, PRIDAJTE SA K NÁM „HOTELÁKOM“!

          •  

            Hotelová akadémia v Humennom v školskom roku 2022/2023 ponúka možnosť študovať v odbore
             6323 K hotelová akadémia

             

            Čo získate?
            •    možnosť platenej zahraničnej stáže aj niekoľkokrát počas štúdia
                 (Taliansko, Švajčiarsko, Grécko, Cyprus, Nemecko)
            •    odborný výcvik vo vlastnej reštaurácii a penzióne ako aj miestnych reštauráciách a hoteloch
            •    možnosť získania certifikátov a osvedčení z kurzov 

                 (barmanský, baristický, someliersky, carvingový)
            •    skúsenosti a praktické zručnosti nadobudnuté účasťou na rôznych gastronomických
                  súťažiach, akciách a exkurziách 
            •    bohatá mimoškolská činnosť, zapájanie sa do rozličných projektov
            •    možnosť pokračovať v štúdiu na vysokej škole

            Naši absolventi nekončia na úrade práce!

          • Súťaž z marketingu

          • Žiaci V. AH triedy mali z predmetu marketing zostaviť poznámku a leták k praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky.  Ich cieľom bude zorganizovať recepciu pod názvom „Šťastie v pohári, úsmev na tvári“. Na každé spoločenské podujatie je potrebné vytvoriť pozvánku pre pozvaných hostí i leták, ktorý bude slúžiť na propagáciu podujatia.Žiaci pri tvorbe využili všetky vedomosti z predmetu a mali možnosť si zapožičať odbornú literatúru zo školskej knižnice. Svoje práce potom prezentovali pred spolužiakmi. Hodnotila sa prezentácia, formálne úprava, ale i pravopisné i gramatické prevedenie.Najviac sa spolužiakom i vyučujúcej páčila pozvánka a leták Viktora Bubnáša. Vyhovovala po všetkých stránkach. Víťazovi srdečne blahoželáme.

          • Olympiáda ľudských práv

          • Je dobrou tradíciou, že v mesiaci december, ku koncu kalendárneho roka, prebieha na našej škole školské kolo Olympiády ľudských práv. Olympiáda ľudských práv je súčasťou predmetových olympiád a postupových súťaží vyhlásených MŠVVŠ SR. Je to celoročné podujatie príslušného školského roka, ktoré sa koná v súlade s Organizačným poriadkom Olympiády ľudských práv.

            Do olympiády sa zapojili žiaci 1. a 2. ročníka HA. (1.ročník 30 žiakov, 2. ročník 27 žiakov).

            Najúspešnejší žiaci podľa počtu dosiahnutých bodov: (maximum 24 b)

            I. AH Zuzana Langerová 20 b

            I. BH  Diana Sivčová 24 b

            II. AH Alžbeta Smetanková 19 b

            II. A Denis Čermák 15 b

            Úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje