Aktivity školy

          • Návrat žiakov do škôl

          • Oznamujeme žiakom školy, že o návrate na prezenčné vyučovanie budú informovaní včas prostredníctvom triednych učiteľov. 

            V týždni od 19. 04. 2021 do 23. 04. 2021 - prebieha prezenčné vyučovanie v triede V. AH, ostatné ročníky naďalej pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. 

            Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie závisí od celoštátneho COVID AUTOMATU, platných uznesení, rozhodnutí, vyhlášok, ktoré škola pravidelne sleduje. 

             

            Prevádzka školského internátu - zatiaľ nie je umožnená. 

             

            Klasifikačná porada za 3. štvrťok sa uskutoční 19. 04. 2021. 

            COVID AUTOMAT pre školy si môžete pozrieť na tejto stránke:https://ucimenadialku.sk/navrat-do-skol/navrat-do-skol-2021/Infografiky_pdf%20na%20stiahnutie.pdf

            MAPA COVID ŠKOLSKÝ AUTOMAT (pravidelne sa aktualizuje): https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/

          • Požehnané veľkonočné sviatky

          • Nech s jarnou, prebúdzajúcou sa prírodou je Veľká noc i ďalšie dni obdobím radosti, zdravia a šťastia.

             

            Nech radosť a láska Zmŕtvychvstalého Ježiša je vždy s Vami a medzi Vami!  Hojnosť milostí od zmŕtvychvstalého Krista, trvalý pokoj a zároveň plnosť radostí plynúcich z Veľkonočného tajomstva.

             

            Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov praje vedenie Hotelovej akadémie

             

             

          • ISIC - Akciová ponuka aj pre tých, čo už preukaz majú!

          • Vážení rodičia, milí žiaci!
            Preukaz žiaka ISIC/EURO<26, s ktorým nakupujete lacnejšie, je teraz ešte výhodnejší.
            1. Vďaka preukazu máte nižšie ceny až v 600 rôznych e-shopoch.
            Viac na https://www.plnapenazenka.sk/isic
            2. S preukazom máte nekonečné dáta pre čety a sociálne siete + nekonečné hovory a sms/mms + ďalších 5GB dát za super cenu.
            Viac na https://isic.sk/pausalpreteba/

            Vážení rodičia, milí žiaci!Preukaz žiaka ISIC/EURO<26, s ktorým nakupujete lacnejšie, je teraz ešte výhodnejší.1. Vďaka preukazu máte nižšie ceny až v 600 rôznych e-shopoch.Viac na https://www.plnapenazenka.sk/isic2. S preukazom máte nekonečné dáta pre čety a sociálne siete + nekonečné hovory a sms/mms + ďalších 5GB dát za super cenu.Viac na https://isic.sk/pausalpreteba/

          • DEVIATACI, PRIDAJTE SA K NÁM „HOTELÁKOM“!

          • Hotelová akadémia v Humennom v školskom roku 2021/2022 ponúka možnosť študovať v odbore

             6323 K hotelová akadémia

             

            Čo získate?

            • možnosť platenej zahraničnej stáže aj niekoľkokrát počas štúdia

                      (Taliansko, Švajčiarsko, Grécko, Cyprus, Nemecko)

            • odborný výcvik vo vlastnej reštaurácii a penzióne ako aj miestnych reštauráciách a hoteloch
            • možnosť získania certifikátov a osvedčení z kurzov

                      (barmanský, baristický, someliersky, carvingový)

            • skúsenosti a praktické zručnosti nadobudnuté účasťou na rôznych gastronomických súťažiach, akciách a exkurziách
            • bohatá mimoškolská činnosť, zapájanie sa do rozličných projektov
            • možnosť pokračovať v štúdiu na vysokej škole

            Naši absolventi nekončia na úrade práce!

          • Potvrdenia o návšteve školy

          • Dáva do pozornosti, nový modul ktorý umožňuje rodičovi kedykoľvek si vytlačiť potvrdenie o návšteve školy. Hoci toto potvrdenie nemá pečiatku školy, obsahuje QR kód, ktorým sa dá pravdivosť potvrdenia kedykoľvek overiť. Potvrdenie s QR kódom je preto praktickejšie a zároveň bezpečnejšie ako tradičné papierové potvrdenie s pečiatkou, lebo sa nedá nijako sfalšovať.

            Návod na vytlačenie potvrdenia:

          • Olympiáda ľudských práv

          • Aj v tomto školskom roku si žiaci našej školy zmerali sily v školskom kole Olympiády ľudských práv, ktoré sa uskutočnilo dištančnou formou 15. 12. 2020. Zúčastnilo sa ho 40 žiakov, ktorí absolvovali písomný test zo Všeobecnej deklarácie ľudských práv a Ústavy Slovenskej republiky.

            Výsledky:

            1. miesto – Mária Sotáková (II. AH), Kristián Hnat (V. AH)   (100 %)

            2. miesto – Daniela Macejová (V. AH)   (93 %)

            3. miesto – Viktor Janitor (II. A), Sandra Lehetová (V. AH)  (87 %)

            Všetkým účastníkom ďakujeme za prejavený záujem a víťazom srdečne blahoželáme.

          • Koľko lásky sa zmestní do krabice od topánok?

          • Potešiť niekoho, kto nečaká darček

            sa v tento predvianočný čas rozhodli aj zamestnanci našej školy. Naplnili krabicu od topánok maličkosťami, ktoré určite potešia niekoho v domove sociálnych služieb. Možno to bude naozaj jediný darček, ktorý tieto Vianoce dostanú. Nie je to úžasné vložiť kúsok svojho srdca do malého darčeka?

          • S preukazom ISIC/EURO<26 môžeš mať Vianoce, aké si predstavíš. ;)

          • Vianoce plné dobrej nálady knihy od výmyslu sveta, hry, technologické vychytávky – Panta Rhei, Martinus, Brloh, Datart, Hej.sk, Alza.sk

            Chutné aj zdravé Vianoce sladkosti, pochúťky, termoobaly, vitamíny aj zubné kefky – Terno, Kraj, Ševt, natural-sk.sk, Curaprox

            Teplučké a štýlové Vianoce oblečenie, ponožky, parfumy, make-up – Reserved, Cropp, House, Fusakle (kupón v appke), Fann, blackcomb.sk

            Naše slovenské Vianoce ! ...skrátka vyrobené na Slovensku – Fusakle (kupón v appke), praveslovenske.sk

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Virtuálny svet je priestorom,v ktorom sa dnes stretávame,učíme a pracujeme.Aj školské kolo Olympiády v anglickom jazyku sa konalo dňa 1.12.2020 online.Naši žiaci preukázali svoje znalosti v náročných úlohách,ktoré museli zvládnuť v gramatike,slovnej zásobe,čítaní textu s porozumením a počúvaní.

            Oceňujeme všetkých účastníkov olympiády,ale vždy sú víťazi-úspešní riešitelia školského kola.

             Kategória 2A                                                Kategória 2B

            1.Richard Šamko I.AH                                 1.Lucia Bačinská V.AH

            2.Šimon Kasanič II.AH                                  2.Viktória Humeníková III.AH

            3.Lívia Škreptáčová II.AH                             3.Lukáš Hančuľák V.AH

            Srdečne blahoželáme!

            Víťazi kat.2A-Richard Šamko a kat.2B-Lucia Bačinská nás budú reprezentovať dňa 13.1.2021 na obvodnom kole,ktoré bude organizovať Gymnázium arm.gen.L.Svobodu v Humennom.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          •     Aj napriek pretrvávajúcej pandemickej situácii sme sa na začiatku školského roka znova zapojili do  celoslovenského  projektu  Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý  už  9. rok  pre stredné školy organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Tohtoročná téma znela: Osobnosti slovenskej dramatickej tvorby - Ján Palárik, Ján Chalupka,

            J. G. Tajovský, Š. Králik, I. Bukovčan, I. Stodola, J. Solovič...

                Na projekte sa zúčastnilo 25 žiakov našej školy. Na hodinách slovenského jazyka a literatúry  žiaci vyrábali záložky rôznych tvarov a farieb. Slovenská pedagogická knižnica nám pridelila partnerskú školu Obchodnú akadémiu v Michalovciach.

             Oficiálne vyhodnotenie projektu bude koncom novembra zverejnené na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice. Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalší ročník.

                Záložky našich žiakov

          • Projekt finančnej gramotnosti „Finančné zdravie“

          • V mesiacoch september až november sa na škole  Hotelová akadémia v Humennom realizoval projekt na podporu finančnej gramotnosti pod názvom Finančné zdravie. Cieľom projektu bolo prehĺbiť a upevniť poznatky pedagogických zamestnancov, rodičov a žiakov školy o Národný štandard finančnej gramotnosti tak, aby boli komplexne pokryté prioritné témy. Nadobudnuté poznatky mohli následne implementovať do výchovno-vzdelávacieho procesu v rámci teoretického i praktického vyučovania. Všetky aktivity projektu boli zamerané hlavne na praktickú aplikáciu získaných poznatkov, v rámci malého a stredného podnikania. Oslovili sme miestnych podnikateľov v oblasti gastronómie a hotelierstva, aby žiakom vysvetlili podmienky podnikania v tejto sfére. Išlo predovšetkým o bývalých absolventov školy, napr.

            p. Vranovského a p. Šudíka. Svoje teoretické vedomosti mohli žiaci všetkých tried využiť pri praktickej aktivite školskej cvičnej firmy „Koláčiky od babičky“. Žiaci školy  založili firmu, vytvorili obchodné meno, názov produktu, uskutočnili normovanie, kalkuláciu produktu, samotnú prípravu, následný predaj a propagáciu predaja.  Žiaci vytvorili a svojim učiteľom ponúkali svoj produkt pod názvom Sladké potešenie. Ponúkali makové pečivo, citrónové hviezdičky a orechové rožky v jednom balení. Tých nápadov na nové výrobky bolo viac, ale sa nezrealizovali v dôsledku zlej pandemickej situácii na Slovensku.

          • KOŽAZ 2020

          •  

            2.,5. a 6. októbra absolvovali žiaci III.AH triedy Kurz ochrany života a zdravia. V prvý deň sa v nevľúdnom počasí zoznámili s chránenou rezerváciou Gazdoráň, ktorá sa rozprestiera nad vodným dielom Starina. Odmenou im bol pohľad na úžasnú scenériu i dve statné jelenice. Po odvolaní semináru lektormi Červeného kríža SR a exkurzie Hasičského zboru v Humennom, kvôli opatreniam spojenými s vírusom Covid bol ďalší program realizovaný v škole. Žiaci riešili problémy prvej pomoci, ochrany zdravia a riešenie kritických situácií. 

          • Obrovský úspech Lukáša Marečka

          • Skvelý výsledok bežcov našej školy.

            Lukáš Mareček, žiak III.AH Hotelovej akadémie v Humennom, dňa 30. 9. 2020 získal prvé miesto v Cezpoľnom behu žiakov stredných škôl. Po zrelom taktickom výkone a drvivom finiši zdolal dvoch študentov Gymnázia Humenné a prekvapivo, no absolútne zaslúžene zvíťazil. Takto, hlavnou mierou prispel k druhému miestu družstva v súťaži chlapcov. Okrem Lukáša nás reprezentovali T. Štec (9. miesto),

            A. Turcovský (11. miesto), J. Lokšík (13. miesto), D. Kofira (19. miesto). Jediné dievča K. Maďariková z II. A triedy obsadila veľmi solídne 9. miesto.

            Všetci bežci nás svojimi výkonmi potešili a za ne im ďakujeme.

          • Bojujeme s Covidom

          •  

            Počas Európskeho týždňa športu 16. a 17. septembra sa študenti prvého a druhého ročníka Hotelovej akadémie zapojili do tohto športového sviatku turistickými pochodmi v okolí mesta Humenné. Cieľom pochodu bola mohyla grófky Vandernath. Pochod s názvom " Bojujeme s Covidom" bol našim príspevkom v boji s pandémiou.

             

          • ISIC karty – informácia na šk. rok 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí študenti!

            aby ste aj školskom roku 2020/2021 mohli využívať svoj preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

             

            Obnovte si platnosť preukazu v dvoch krokoch:

            1. Zakúpte si známku ISIC

            priamo v škole – cena 10€,  v pracovný deň od 19.6.2020 v čase od 8:00 do 12:00 hod alebo na www.objednaj-preukaz.sk , cena 10€ + poštovné (známka Vám bude doručená domov)

            Každý študent, ktorý si obnoví platnosť preukazu známkou ISIC 09/2021, získa v septembri už tradičnú kupónovú knižku. Nachádzajú sa v nej kupóny s extra zľavami nad rámec bežných zliav. Platia do 17.11.2020.

            Informácie o predĺžení preukazu (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

            1. Pošlite SMS na číslo 8844 v tvare

            TC medzera Priezvisko (uvedené na  preukaze) medzera číslo čipu (uvedené na  preukaze) – (meno uvádzajte ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).  Cena 3€, 

            Následne priložte preukaz k terminálu, ktorý sa nachádza:

            1. v škole v pracovné dni:  od 19.6.2020 do 30.6.2020 medzi 8:00 – 12:00hod.
            2. Hlavná stanica ŽSR Humenné
            3.  SAD Humenné, a.s., Fidlikova 1, 066 43 Humenné, Prepravná pokladňa, +421 918 119 400
            4. alebo k verejne dostupnému terminálu, ich zoznam nájdete na www.preukazstudenta.sk.

            S platným preukazom budete môcť:

            • denne šetriť svoje vreckové a učiť sa efektívne nakladať s financiami
            • využívať zľavy na viac ako 150 000 miestach na Slovensku a vo svete, napríklad v kine, v e-shopoch, v autoškolách, pri nákupoch oblečenia, školských a športových potrieb, kníh, pri stravovaní, športovaní a cestovaní. Viac na www.isic.sk
            • uplatniť si nárok na ISIC paušál s výhodným balíkom mobilných dát. Viac na www.isicpausal.sk
            • uplatniť si nárok na celoročné cestovné poistenie. Viac na http://isic.sk/poistenie-istotka
            • mať jeden preukazako univerzálnu dopravnú kartu pre MHD, SAD aj vlakovú dopravu na žiacke cestovné po celom Slovensku. Viac na www.ubian.sk
            • využívať aj 75% zľavu na vlaky a medzimestské autobusy v Čechách celoročne, teda aj počas letných prázdnin (platí aj pre maturantov). Viac na www.isic.cz
          • Ako hoteláci cvičia počas karantény?

          • Ahojte hoteláci.

            Rozhodol som sa všetkých študentov HA v Humennom, a nielen ich, ale aj všetkých učiteľov, zamestnancov, priaznivcov  motivovať k telesnej aktivite. Nebudú tomu slúžiť len cvičenia, ktoré vám posielam ako súčasť hodín TŠV, ale aj články s fotkami čo robíte, čo robíme. Všetci tí, ktorí to bez pohybu nevydržia. Pravda, tak ako je to  dovolené. Doma, na dvore, v lese, vo vode, vo svojej posilňovni, prosto tak aby ste dodržali karanténne obmedzenia. Individuálne, maximálne dvaja, traja.

            No a ešte možnosť pre všetkých  cvičiť spoločne. Dokonca na celom svete!!!

            Stačí sa pridať na stránku podujatia, budúcu stredu 22.apríla o 14:30 byť online a zacvičiť si spolu s cvičiteľkou a športovými priateľmi z celého sveta.  

            Stránka podujatia je: https://www.facebook.com/events/1080597062310488/

             

            Tu sú teda prví odvážlivci :  Poznáte ich?

            Tak čakám vaše príspevky, zasielajte na volleyski@gmail.com

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje